Prijavi se / Registriraj se  
0
Jezik:

E-mail i SMS Alarm - howto

Alarm je vrlo jednostavna opcija TvProfila koja vas obavještava putem e-maila ili sms-a na vašu omiljenu emisiju. Da biste koristili ovu opciju morate biti registirani korisnik TvProfila. Registracija je jednostavna i besplatna. Registriraj se!

Kako aktivirati alarm?
alarm postavke
Alarm se aktivira klikom na sat uz emisiju koju želite. Tada se otvara prozor kao na slici gdje možete izabrati između dvije opcije.:

  • Alarm se aktivira klikom na sat uz emisiju koju želite. Tada se otvara prozor kao na slici gdje možete izabrati između dvije opcije.
  • Ako odaberete prvu opciju, alarm serije (u ovom slučaju "1001 noć") bit će postavljen samo jedanput u prikazano vrijeme. Ukoliko je takav alarm ispravno dodan, sat na koji ste kliknuli u tv programu bit će zelene boje.
  • Ako odaberete drugu opciju, serija "1001 noć" dodaje se na vašu listu omiljenih emisija, a alarmi će biti postavljeni svaki sljedeći put kada se emisija bude emitirala na tom kanalu. Klikom na povećalo možete i pretražiti sve alarme koji slijede. Ispred omiljenih emisija u vašem će tv programu sat biti obojen plavom bojom.

SMS Gateway

Kako preusmjeriti e-mail na mobitel (prvi način)?
E-mail na koji želite da vam alarm dolazi upisujete u korisničkim postavkama. Ukoliko imate otvoren e-mail kod vašeg mobilnog operatera, on se u većini slučajeva može preusmjeriti na mobitel. Postupak otvaranja takvog e-maila i opcije preusmjeravanja na mobitel potražite kod dotične mobilne mreže.

Google kalendar

Primanje alarma putem sms-a preko Google kalendara (drugi način primanja notifikacija)
Google kalendar nudi vrlo jednostavn način da vam na e-mail ili mobitel putem sms-a stižu bilo kakvi podsjetnici. Ukoliko još nemate gmail, potrebno je kreirati google account za google kalendar. Konfiguracija se nalazi u gornjem desnom kutu klikom na Options - Calendar settings - Mobile setup. Ondje upisujete broj vašeg mobitela ukoliko je vaša mreža podržana.

Kako alarme ubaciti u Google kalendar?
Nakon što ste na TvProfilu odabrali svoje omiljene emisije i odredili alarme, u Korisničkim postavkama naći ćete google calendar link koji je potrebno kopirati (slika)
alarm postavke

"Zatim se vratite na stranice vašeg google kalendara i lijevo kod "Other Calendars" kliknete na "Add by URL" gdje upišete iCalendar link koji ste kopirali s TvProfila. Ako ste sve dobro napravili s lijeve strane pojavit će se novi kalendar imena TVProfil Alarm."

Sljedeći korak je preusmjeravanje svih alarma s TvProfila na vaš mobilni telefon. Kliknete na Calendar Settings, zatim na 1) Mobile Setup. Dodajte broj svojeg mobitela i aktivirajte uslugu.

U postavkama odaberete 2) Calendars i pored TVProfil Alarm kalendara kliknete na Notifications.

google kalendar postavke

Pod Notifications odaberite Add a reminder via SMS. Tako će vam stizati podsjetnici prije početka emisije.

google kalendar SMS


Imate pitanje?
Sugestiju?
Kritiku? :(

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi TV rasporeda, ispunite donji upitnik i pošaljite nam. Odgovor stiže odmah!


Prijavi se

Korisničko ime:
Lozinka:
Zapamti me