Prijavi se / Registriraj se  
0
Jezik:

PAZI, SNIMA SE: “PROCEP”

link

Prva klapa novog filma Dejana Zečevića, naučnofantastičnog horora „Procep“ („The Rift“), pašće 25. 3., u srpsko-južnokorejsko-slovenačkoj koprodukciji
Glavni producenti filma su Milan Todorović i Marko Jocić, dvojac koji je sarađivao na žanrovskim filmovima poput “Zone mrtvih” i “Mamule“. „Ovaj film ima originalnu lokaciju i pristup, što će osvežiti generičku formulu ovog žanra. Srpsko okruženje će dati evropski šarm ovoj formuli, kao što je to učinilo slovačko okruženje za film “Hostel“. Sa dobrom internacionalnom ekipom glumaca i pošto je zasnovan na kvalitetnom scenariju, kao i na profitabilnosti ovog žanra, nema sumnje da će ovaj film biti uspešan i u komercijalnom i umetničkom smislu,“ kažu njih dvojica.
Scenario filma napisali su Barry Keating i Milan Konjević. Međunarodnu ekipu glumaca predvode Ken Foree (“Zora mrtvih“, “Zona mrtvih“), Katarina Čas (“Vuk s Wall Streeta“, “Bićemo prvaci sveta“), Dragan Mićanović (“Mamula“, “Rokenrola“) i američki TV veteran Monte Markham. Uloge su obezbedili i Sonja Vukićević (“Lavirint“), Miroljub Lešo (“Salaš u Malom Ritu“, “Kičma“), baš kao i Denis Murić, dečak koji se na ovogodišnjem FEST-u proslavio ulogama u filmovima “Enklava” i “Ničije dete“.
Zečević je na konferenciji za štampu održanoj na nedavno završenom FEST-u pojasnio šta možemo da očekujemo od “Procepa“: „Ova priča govori o apokaliptičnoj ideji, o kraju sveta onakvog kakvog ga mi poznajemo. Unutrašnje iskustvo straha od nepoznatog i ljudska želja za preživljavanjem nateraće naše likove da pronađu pravog sebe u ovoj mitološkoj borbi dobra i zla. Vizuelni stil filma pratiće uporna tama koja će okruživati našu priču. Široki kadrovi mračne praznine naglasiće unutrašnju tamu. Noćna mora iz koje naši heroji ne mogu da se probude. Oštri zvuci i jeziva muzika nadogradiće tenziju i napetost i odvešće ljude unutar zlokobne stvarnosti koja je na ekranu.“ Zečević je istakao kako je za srpsku kinematografiju veoma značajno što Jocić i Todorović pokušavaju da se sa našim projektima probiju na strano tržište, te da su njihova prethodna dva filma, horori “Mamula i “Zona mrtvih“, verovatno najgledniji srpski filmovi u svetu.
Među producentima “Procepa” je i Jenny Kim, gošća Festa povodom prikazivanja južnokorejskog filma “Tenor“, koji je takođe sniman u Srbiji. “Bili smo veoma zadovoljni tom saradnjiom i zadržali smo dobre odnose sa kolegama iz Beograda. Marko Jocić i Milan Todorović bili su zatim na festivalu kod nas i izneli ideju za novi film, koju smo mi prihvatili. Drago mi je da ćemo ponovo raditi zajedno”, rekla je ona na konferenciji za novinare u Sava centru.
Sinopsis:
Svemirski brod NASA-e srušiće se u istočnoj Srbiji i tim sastavljen od američkih i srpskih agenata biće poslat da pronađe podatke s leta, istraži olupinu i obezbedi posmrtne ostatke jedinog putnika na brodu, ali kad pronađu mesto gde se svemirski brod srušio, ništa neće biti onako kako na prvi pogled izgleda. Astronaut je nestao, a jedini trag o njegovoj lokaciji je staza koja vodi do malog sela smeštenog na obodu šume. Kad tim počne da istražuje nesreću, ubrzo će otkriti da se astronaut nije vratio sam; nešto se vratilo s njim i to nešto nije sa ovog sveta. Dok vreme ističe, tim mora da uloži sve napore da otkrije zastrašujuću istinu iza astronautove neuspešne misije.
The post PAZI, SNIMA SE: “PROCEP” appeared first on pazisnimase.com.

Više
new sources popularty

Imate pitanje?
Sugestiju?
Kritiku? :(

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi TV rasporeda, ispunite donji upitnik i pošaljite nam. Odgovor stiže odmah!


Prijavi se

Korisničko ime:
Lozinka:
Zapamti me