Prijavi se / Registriraj se  
0
Jezik:
  • Popularno

  • Domaće serije

  • Turske serije

  • Akcija

  • Drama

  • Humoristične

  • Krimi

  • SF & Fantasy

  • Telenovele

  • Animirani

Pratim seriju

Columbo

Columbo (1971)


Info - Serija

Columbo

(1971)

Žanr: Kriminalistički, Drama, Misterija, Triler
Ocjena: 8.0/10
Država: SAD
Autor: Richard Levinson, William Link
Glavne uloge: Peter Falk,

Policijski inspektor Columbo (Peter Falk) je nemarno odjeven, naizgled naivan i previše pristojan detektiv koji ne odaje dojam čovjeka sposobnog riješiti bilo kakav zločin, kamoli složeno ubojstvo. Međutim, njegovi rezultati govore kako je sve to samo brižno planirana i uspješno izvedena krinka koja osumnjičene uljuljava u lažan osjećaj sigurnosti. Columbo je zapravo briljantan istražitelj s okom koje uočava i najsitnije i drugima nevažne detalje, sposoban u kompleksnu sliku povezati naizgled nepovezane situacije i informacije.
Najčešći Columbvo način razotkrivanja počinitelja je onaj kada osumnjičenog ispituje nizom relativno nevažnih pitanja. Kada se ovaj osjeti sigurnim, misleći kako je prevario i još jednog policajca, Columbo ga prekine karakterističnom upadicom: „Samo još nešto...". Nakon toga najčešće slijedi pitanje iz kojeg je jasno kako je detektiv u iskazu osumnjičenog pronašao nekakvo neslaganje s dokazima koje je pronašao. Kriminalcu potom ne preostaje ništa drugo nego priznati zločin.
Dugovječna i među gledateljima obožavana kriminalistička serija o istragama kultnog detektiva Columba od ostatka se konkurencije, osim odlično zapletenim i još bolje raspletenim scenarijima te nezaboravnom naslovnom ulogom Petera Falka, odvojila i rijetko korištenim konceptom izvrnute detektivske priče. Kako gotovo svaka od brojnih epizoda - koje su po trajanju bliže cjelovečernjim trilerima - započinje scenom ubojstva u kojoj jasno vidimo tko ga čini, tako je u seriji izostavljen element tzv. whodunit trilera. Columbo tako gledateljima ne pomaže otkriti tko je zločin počinio, nego kako, kada i zašto, što se često pokaže mnogo zanimljivijim odgovorima.


ZDFneo   Mozi+  

Sljedeće epizode:
Čet, 21. Ruj 13:00 ZDFneo Columbo
Čet, 21. Ruj 17:05 ZDFneo Columbo
Pet, 22. Ruj 13:00 ZDFneo Columbo
Pet, 22. Ruj 17:05 ZDFneo Columbo
Sub, 23. Ruj 11:45 Mozi+ Columbo
Ned, 24. Ruj 13:45 Mozi+ Columbo
Pon, 25. Ruj 13:00 ZDFneo Columbo
Pon, 25. Ruj 17:05 ZDFneo Columbo
Uto, 26. Ruj 13:00 ZDFneo Columbo
Uto, 26. Ruj 17:05 ZDFneo Columbo
Sri, 27. Ruj 13:00 ZDFneo Columbo
Sri, 27. Ruj 17:05 ZDFneo Columbo
Pretraživanje:

Imate pitanje?
Sugestiju?
Kritiku? :(

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi TV rasporeda, ispunite donji upitnik i pošaljite nam. Odgovor stiže odmah!


Prijavi se

Korisničko ime:
Lozinka:
Zapamti me