Prijavi se / Registriraj se  
0
Jezik:
Poslednja audijencija
Poslednja audijencija
(2008)
  • Popularno

  • Domaće serije

  • Turske serije

  • Akcija

  • Drama

  • Humoristične

  • Krimi

  • SF & Fantasy

  • Telenovele

  • Animirani

Pratim seriju

Poslednja audijencija

(2008)


Žanr: biografski, drama, povijesni

Ocjena: 7.0/10
Država: Srbija

Glavne uloge: Miodrag Radovanović, Milutin Milosevic, Boris Milivojević

Televiziska mini serija u četiri epizode „Poslednja audijencija" u režiji Đorđa Kadijevića, a po scenariju Žike Lazića, govori o životu i političkoj sudbini vođe radikala, Nikoli Pašiću, najuticajnijoj političkoj figuri u Srbiji početkom 20. veka.

Priča o životu Nikole Pašića istovremeno je i priča o izgradnji Srbije kao moderne parlamentarne države pod okriljem dinastija Obrenović i Karađorđević. Ko je Nikola Pašić? Uporni borac za demokratiju u službi naroda ili pragmatični političar koji se rukovodi načelom da cilj opravdava sredstvo? Vizionar ili lojalni službenik dinastije Karađorđević? Brižni otac ili beskrupulozni političar? Kakav god bio odgovor, Nikola Pašić ostaje aktivni politički činilac vremena u kome se Srbija oslobađala nasleđa otomanske imperije, kada se ubrzano dermokratizovala i izlazila iz svojih granica stvarajući novu državnu trvorevinu Kraljevinu Srba,Hrvata i Slovenaca , potonju Kraljevinu Jugoslaviju.

Novinar lista Politika, gospodin Martinac, započinje intervju sa krepkim osamdesetogodišnjakom, liderom Radikalne partije, Nikolom Pašićem. Iako se u početku snebivao i po svom običaju vrdao da odgovori na direktna pitanja , Pašić vrlo brzo otvora dušu i njegovo prisećanje na prošle događaje postaje čas istorije o Srbiji s kraja 19. i početka 20. veka. I dok Pašić daje svoj veliki intrevju novinaru Politike opisujući sukob sa kraljem Milanom Obrenovićem, u javnosti izbija nova korupcionaška afera i skandal koji se vezuje za ime njegovog sina Rada Pašića...

Lik starog Pašića igra Miodrag Radovanović, a Gordan Kičić tumači rolu mladog Pašića. Kralja Milana igra Boris Milivojević, kneginju Nataliju Nataša Tapušković. Pašićevog sina Rada tumači Miloš Vlalukin a ćerku Vanja Ejdus. Novinara Martinca koji vodi poslednji intervju sa Pašićem igra Milutin Milošević.

Broj komentara (-)

Komentiraj

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavi se ili Registracija
Pretplati me na ovu temu
Vidi sve komentare (-)


Imate pitanje?
Sugestiju?
Kritiku? :(

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi TV rasporeda, ispunite donji upitnik i pošaljite nam. Odgovor stiže odmah!


Prijavi se

Korisničko ime:
Lozinka:
Zapamti me